0216 661 37 00

Zümrüt Çim neden en iyi?

1-Ülke koşullarına en uygun tür seçimi
2-En iyi tohum seçimi
3-En verimli topraklarda üretim 
4-Özel tesviye ve ekim yöntemi
5-Bilinçli ve itinalı bakım
6-Modern hasat
7-Özel nakliye ve dağıtım
8-Etiket sistemi

Genel Bilgi
Herkes tarafından en kaliteli olarak bilinen Zümrüt Çim markası, şans veya tesadüf sonucu olmadı!  Zümrüt Çim markası, yıllarca süren üretimde modernizasyon, personel eğitimiyle kendini yenileyen, daha geniş müşteriye nasıl ulaşılır, daha etkili ve daha başarılı sistem nasıl olmalı çabaların toplamıdır. 
Zümrüt Çim, sektörde pek çok ilkleri yapan firmadır.
•    Ürün bozuk çıkarsa, değiştirme veya geri alma garantisi
•    Kargo gibi söz verdiği saatte adrese teslim, 
•    Küçük büyük sipariş ayırt etmeksizin tedarik, 
•    Ürün etiketi uygulaması, 
•    Malzeme müşteriye ulaşıncaya kadar en az 2 defa kontrol 

Takım ruhu ile çalışan ekibimiz, yeni teknik ve teknolojileri uygulayarak ilklere devam edecektir.
Çabaların hepsi, bizi seçerek ödediğiniz parayı hak etmek, hoş sedayla keyif sürmenizi temin etmektir.  

Zümrüt Çim, tohumları araştırarak ve deneyerek seçiyor... 
Her yıl, yurt dışında geliştirilen yeni tohumları takip ediyor. Raporlarını alıp, sezon boyunca performansı, rengi, hastalıklara karşı direnci, 
tekstürü, kök gelişimi gibi özellikleri inceliyor. Kriterlere uygun tohumları belirledikten sonra mutlaka numune tohum temin edip küçük parsellerde deniyor. Yıllarca edindiği tecrübe ve mukayeseler sonucunda en iyi performans gösteren tohumları numaralandırıyor, satınalma tercihini ona göre yapıyor. Daha sonra başarılı bulduğumuz tohumları belli karışım oranlarında deneyerek, karışımdaki performanslarını takip ediyor. Deneme sonuçlarına göre, üretimde kullanacak tohumlara ve karışımlara karar veriyor. 
 
Zümrüt Çim, en kaliteli tohumu satın alıyor...
Ucuza kaçıp içinde yabani ot tohumu olan, çimlenme yüzdesi düşük, 
homojen olamayan tohumlar kullanan çim üreticisi, asla iyi çim üretemez. Böyle bir durumda çimlerin görünümü berbat, sonucu hüsran olur. 
Zümrüt Çim, satın alacağı tohumların üretim sertifikalarını mutlaka alıp inceliyor. Öncelikle yabani otdan ari olup olmadığını inceliyor, sonuçları uygun olanları talep ediyor. Gelen tohumların etiketlerini ve rapor sonuçlarını karşılaştırıyor. Kabul sırasında da kontroller yapılıyor, uygun olmayan tohumlar üreticisine geri gönderiliyor. 

Zümrüt Çim, en iyi toprağı seçiyor...
Çimin sağlıklı ve en iyi geliştiği; milli, organik maddece zengin, taş gibi yabancı madde içermeyen, sulama ihtiyacını karşılayacak akarsu, nehir kenarında olan topraklardır. Ayrıca iklim olarak, yıl boyunca üretim faaliyetlerini ve hasadı aksatacak ekstrem soğuk, yağışlı veya çok sıcak bölgede üretim doğru değildir. 
Zümrüt Çim, ülkemiz koşullarında, çim üretimi için en uygun olan Sakarya nehri kenarı alüviyal toprakları seçerek üretim yapmaktadır. Ayrıca Sakarya, iyi yağış alan, çimlerin doğal olarak yetişebileceği en ideal ılıman iklime sahiptir. Böyle koşullarda, çimlerin kökleri iyi gelişir ve  görünümü mükemmel olur. 

Zümrüt Çim, özel yöntemle ekim yapıyor...
Üretim parselleri ayrı ayrı kodlanıyor, toprak tahlilleri yapılıyor, toprak yapısına uygun işleniyor. Drenaj sorunu olan parseller derin sürülür, kumsal hafif topraklar ise sığ işlenir. Parsellerin her noktası itinalı ve eşit şekilde işlenip, ürün hasat edildiğinde standart olması sağlanır. Çimlerin tohumları sadece birkaç mm olduğu için, tohum yatağı un gibi olmalıdır. Toprak işleme önemli olduğu kadar, tesviye, yüzey eğimi ve drenaj kanalları çok önemlidir. Zümrüt Çim tüm bu detayları, parsel parsel değerlendirip ona göre özenle toprak işleme, drenaj ve tesviye işlemlerini yapmaktadır. 
Analiz sonuçlarına göre gübreleme yapılır ve tohum ekimi özel ekim makinaları ile yapılır. Özel makinalarla ekilen tohumlar, parselin her noktasında, her cm2 de aynı sayıda olması ve homojen bir şekilde çıkması sağlanır. Bu nedenle Zümrüt Çimlerin görünümü sık ve homojendir! Ekim yöntemi önemli olduğu kadar ekim zamanı da önemlidir. Zümrüt Çim, sadece çimlerin en ideal çimlendiği sonbahar veya erken ilkbaharda ekim yapmaktadır. 
 
Zümrüt Çim, itinalı ve özenle bakım yapıyor...
Çimler ekildikten 1 hafta sonra çimlenmeye başlar. Bazı tohumların çıkışı ise 1 ay sürebilir. Farklı zamanda çimlenen tohumlar, farklı gelişim gösterir. Bazıların güçlenmesi aylar alır. Bu yüzden günlük, özenle takip gerekiyor. İtinalı bir şekilde gübreleme, biçme ve gerekirse sulama yapmak gerekir. İlkbaharda çimler çok hızlı geliştiği için 2 günde bir biçmek gerekebilir. Yine, hava koşullarına ve döneme bağlı olarak yabani ot, hastalık ve böcek mücadelesi yapmak gerekebilir. Çimin görünümü önemli olduğu kadar kök gelişimi de çok önemlidir. Kökleri zayıf olan çim, uygulanan yere bağlanamaz dolaysıyla bahçenizde boşluklar olur. 
Sadece, kökleri gelişmiş, sıklığı ve rengi iyi olan, hastalık ve yabani otlardan arındırılmış, bahçenize serilebilecek güzellikteki çimler hasat edilir. 
Çim üretimi, çok faktöre bağlı olduğu ve değişken hava durumu nedenleriyle zordur. Zümrüt Çim, planlamayla, gelişmiş makinalarla ve uzman ekibiyle zoru başarıyor. Bu yüzden Zümrüt Çim, standart üretim yaparak en iyi çim olamayı hak ediyor.  

Zümrüt Çim, modern, otomotik makina ile hasat ediyor...
Çimler kesilmeden önce sulanmalı, güzelce biçilmeli, yapraklar toplanmalı, gerekirse silindirlenmelidir. Eski aletlerden olan el kalıp makinası, pek çok koşulda çalışabiliyor, ancak standart kesim yapamıyor. Otomotik makina, altayapı ve yukarıda belirtilen bu hususlar sağlanmazsa, bıçaklar keskin değilse, ayarları bozuksa, düzgün kesim yapamaz. Zümrüt Çim üretim alanları, uygun altaypıya sahip olduğu için, otomotik makinayla, kaliteli ve standart hasat yapmaktadır.

Zümrüt Çim, özel dağıtım sistemi...
Çimler, hasat edildikten sonra en geç 24 saat içinde uygulanması gerekir. Bu yüzden, nakletme ve uygulama süresi çok önemlidir. Uzun süren nakliyelerde, frigo soğutmalı sistem uygulanıyor, nakletme-uygulama süresi 7-8 güne kadar uzayabiliyor. 
Kısa mesafe nakliyelerde de, trafik sıkışıklığı, arızalar ve trafik yasakları nedeni ile çok uzayabiliyor, dolaysıyla çimler yerine ulaşmadan bozulabiliyor. Zümrüt Çim, bu sıkıntıları analiz etmiş ve bu doğrultuda Sektörümüzde ilk olan Dağıtım Merkezini İstanbulda kurmuştur. Müşteri ile Sipariş aşamasında tüm detayları görüşerek ve teyit ederek, küçük-büyük siparişleri ayırt etmeksizin, 24 saat içinde problemsiz adrese teslim ediyor. Size, sadece doğru ölçüm yapmak ve doğru zamanı belirtmek kalıyor. 

Zümrüt Çim, özel etiket sistemi...
Çimler, hasat edildikten hemen sonra, etiketleniyor, üzerine hasat saati ve tarihi yazılıyor. Ayrıca etikette, çimlerin taşınması, uygulanması ve bakımı hakkında bilgiler içermektedir. Etiket sayesinde sizler, hem çimleri doğru uyguluyorsunuz, hem de ürünümüzün taklitlerinden korunmuş oluyorsunuz. Palet üzerinde etiket olmayan çim, Zümrüt Çim değildir!

Unutmayın:
En iyilere layık olduğunuz için, durmadan ve yorulmadan çalışıyoruz. Bu yüzden, sipariş ettiğiniz çim, Zümrüt Çim olduğundan emin olun!