0216 661 37 00

Çim Hazırlık ve Uygulama

Hazırlık nasıl yapılmalı?

Planlama!!!
•Kaç m2 çime ihtiyacınız var?
•Ne tür çime ihtiyacınız var?
•Çim uygulaması için toprağınız hazırmı?
•Toprağınız çim için uygunmu? iyileştirmek gerekirmi?
•Toprak ilavesi gerekiyormu?
•Sulama sisteminiz yeterli ve sorunsuz çalışıyormu?
•Uygulama öncesi gübre uygulandımı?

Sorulardan birine veya birkaçına cevap veremiyorsanız, aşağıdaki bilgi ve tecrübeleri takip etmeniz gerekir. O zaman Zümrüt Çimlerin bahçenizde, ilk günkü gibi güzel ve harika görünmesini sağlarsınız.

Genel bilgi

Çim köklerin iyi ve sağlıklı gelişmesi için iyi toprak ve hazırlıklar yapılmaz ise, en kaliteli Rulo çim bile toprağınıza bağlanıp sağlıklı gelişemez. O yüzden, toprağınızı iyi hazırlamanız gerekir. Uygun olmayan toprak ve toprak hazırlığı, çimlerin toprağınıza bağlanmasına engel olur ve dolaysıyla çimler beslenemediği için kısa bir sürede ölebilir. Bir gün öncesi gübreleme ve sulama, çimlerin hızlıca bahçe toprağınıza köklenmesini ve harika bir şekilde gelişmesini sağlar.

Zümrüt Bahçe Toprağı ve Extra Green gübre, çimleriniz için en hızlı ve en güzel gelişmeyi sağlayacaktır.

Ayrıca, toprağınızın organik maddesini zenginleştirmek için veya bozulmuş yapısını düzeltmek için Zümrüt Torf’u kullanabilirsiniz. 

Ne kadar çim siparişi vermelisiniz?

Çim uygulaması yapacağınız alanların her biri için basit krokiler çiziniz. Kenarları çok köşeli alanlar, hatta daire şeklinde olan alanları da ayrı ayrı çizebilirsiniz. Her birini en x boy hesabı ile hesaplayınız. Çok köşeli olanları yaklaşık hesaplama yöntemi ile hesaplayınız. Alanların toplamını hesaplayınız ve toplama %5 ilave ediniz. Çünkü, kenarlara şekil verirken veya uygulama esnasında hasarlar olabilir. Boş kalan 0,5 m2 alan bile bahçenizi eksik gösterir. %5 ilave çim için ödeyeceğiniz para, yüksek nakliye maaliyeti nedeniyle, eksik kalan çim için ödeyeceğiniz paradan çok daha fazladır ve zaman kaybıdır.

Daha detaylı bilgi için Çim Alanı Hesap Makinasından faydalanabilirsiniz!

Yeni çim alanı için toprak hazırlığı nasıl olmalı?

Toprak, 10-15 cm derinliğinde ters düz olacak şekilde bellenerek işlenmelidir. Toprak işleme, toprak kuru iken yapılmalıdır. Toprak üst tabaka kum gibi ince, en fazla fındık büyüklüğünde tezekler olmalıdır. Düzgün tesviye edilerek silindir veya kompatörle toprak sıkıştırılmalıdır. Toprak yüzeyinde, fındıktan büyük tezekler olursa, kökler hava alır, çimler köklenemez. Çim uygulamasından 1-2 gün önce, Azot-Fosfor-Potasyum (NPK) içeren dengeli gübreyi tavsiye edilen dozda uygulanmalıdır. 
İdeal bir uygulama için, dengeli ve organik madde içeren Zümrüt Extra Green gübresini 50 gr/m2 dozunda uygulayınız.  Daha sonra 2-2,5 cm derinliğinde bir tırmık vasıtasıyla karıştırınız ve üstte kalan fındıktan daha büyük taş, çakıl, bitki parçacıklarını toplayınız. Gübrelemeyi mümkünse, çimi uygulamadan 2 gün önce yapınız ve ardından 8-10cm üst satıhın iyice ıslanmasını sağlayacak şekilde sulayınız. Bu şekildeki bir uygulama, çiminizin hızlıca köklenmesini ve mükemmel olmasını sağlayacaktır.