0216 661 37 00

Uygulama Sonrası Çim Bakımı

Uygulama sonrası çimdeki değişim

Hazır Çimi uyguladıktan:
Bir ay sonra, yaprakları inceliyorsa ne yapacağım?
Canlılığı kaybedip, rengi giderek açılıyorsa ne yapacağım?

Çiminizde bunları görürseniz, bakımla ilgili aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz gerekecektir.
Genel bilgiler
Yeni uygulanmış çimin iyi köklenip gelişmesi; satınaldığınız çimin kalitesine, toprağınızın kalitesine, toprak hazırlık ve bakım kalitesine bağlıdır!

Çimin yaprağı neden incelir?
Çimin gelişimi, yetiştirelen toprak ve güneşe bağlı olarak değişiklik gösterir. Çimleri uyguladığınız yer, üretildiği alandan daha az güneş görüyorsa ve doğru bakım yapılmıyorsa, çiminizin yaprakları incelir, seyrekleşir ve rengi açılır. Zümrüt Çim üretim alanları, gün boyu güneş almaktadır. Tam güneş alan yerde çimler, sık dokulu ve yaprakları kalın olur. Bahçenizin duvar kenarları, bina kenarları ve ağaç altları gibi alanlar güneşi tam gün göremedikleri için gelişimi zayıf olur, yapraklar incelir. Ayrıca, az gübre alan çimlerin yaprakları zayıflayıp incelir. Bunun nedenini, çevrenizdeki komşu bahçelere baktığınızda görebilirsiniz. Yeni uygulanmış çimde bozulmaya neden olan önemli hatadan biri de, bahçe toprağın sertleşmesi ve sıkışık olmasıdır. Sıkışık toprakta köklenme ve gelişme zayıf olur, çim bahçe toprağı ile bütünleşemez. Daha detaylı bilgi için Toprak Teknik Tavsiyelere bakınız.
 
Çiminizde, canlı ve koyu yeşil renk kayboluyormu?
Yeşil rengin açılması, genellikle toprakta Azot (N) besin değerinin düşmesinden kaynaklanıyor. 
Problemin çözümü!
Çime yeterli ve doğru gübre uygulamak, daha sık ve düzenli biçmek gerekir.

Unutma
Çim, canlı bir bitki olup bakım gerektirir. Zümrüt Çim’den aldığınız hazır çimler, en iyi koşullarda üretilmiştir. Canlı ve eşsiz güzelliğini bahçenizde koruması için, tecrübelerimizi paylaşmayı bir görev olarak görüyoruz. Sadece bakım değil “Bilinçli bakım” güzelliklere güzellik katar.