0216 661 37 00

Toprak ve Teknik Tavsiyeleri

İyi toprak nasıl olmalı?

Piyasada yaygın olarak bilinen toprak türleri;
1.    Elenmiş hafriyat toprağı ve karışımları,
2.    Doğal bahçe toprağı ve karılşımları
3.    Doğal üst bahçe toprağı ve karışımları

Elenmiş hafriyat toprağı ve karışımları

İnşaat ve kazı çalışmlarından çıkan alt tabaka ve üst tabaka toprakların karışımıdır. Bu toprakların içinden, inşaatta kullanılan, kireç, çimento, tuğla, kiremit, taş, kum, cam, madeni yağ, plastic, çivi vb maddeler elenerek ayrılır. İri olan zararlı maddeler elekle arındırılır ancak, küçük kiremit, tuğla, kireç, çimento, cam parçacıkları ve kimyasal atıklar arındırılamaz. Böyle topraklar hem besin bakımından hemde organik madde bakımından zayıftır. Ayrıca, içinde bulundurduğu tehlikeli maddeler nedeniyle bahçeniz ve sizin için rizklidir. 
Bazen, elenmiş hafriyat toprağına organik madde ve gübreler takviye edilerek karışımlar yapılmaktadır. Bu tür karışımlar bahçeniz için nispeten daha iyidir. Ancak içine konan organik maddelerin veya renk verici maddelerin ne olduğu bilinmesi gerekir.

Doğal bahçe toprağı ve karışımları

İkinci sınıf tarım arazilerinde yapılan kazı çalışmalarında çıkan, alt ve üst tabaka karışımı doğal nebati topraklardır. Bu toprakla taş, ağaç parçacıkları vb maddelerden elenerek temizlenir. Zararlı yabancı maddeler içermediğ için Hafriyat toprağından daha iyidir. Ancak böyle toprakların tekstürleri bozuk olabilir, yabani ot tohumu içerir, besin ve organik madde bakımından zayıftırlar. Hem temel besin hemde organik madde bakımından takviye edilmesi gerekir.
Bazen Doğal bahçe toprağına organik madde ve gübreler takviye edilerek karışımlar yapılmaktadır. Bu tür karışımlar bahçeniz için nispeten daha iyidir. Ancak içine konan organik maddelerin veya renk verici maddelerin ne olduğu bilinmesi gerekir.

Doğal üst bahçe toprağı

İkinci sınıf tarım arazilerinde yapılan kazı çalışmalarında çıkan, sadece üst tabaka veya aluvüyon doğal nebati topraklardır. Toprak taş, bitki, ağaç parçacıkları vb maddelerden elenerek temizlenir. Üzerinde daha önce tarım yapıldığı için, yabani ot tohumu az olur, besin ve organik maddece zengindir. Zararlı yabancı maddeler içermez. 

İdeal bahçe ve peyzaj alanı toprağı nasıl olmalı?

Geçirgen (kumlu-milli), besin ve organik madde bakımından zengin, kili az olalmalı, çamurlaşmamalı, yıl boyunca, her mevsim üzerinde çalışılabilmeli. 
Zümrüt Bahçe toprağı, kumlu-milli, üst tabaka bahçe toprağı ve yanmış hayvan gübresi takviyesi yapılmış karışım topraktır. Zümrüt Bahçe toprağını, ister hobi sebze bahçenize, ister saksınıza, ister çiçek bahçenize, bitki dikim çukuruna ister çim uygulaması yapmadan önce toprağınızın üst tabakasına güvenle uygulayabilirsiniz.

Toprak satınalırken sormanız gereken sorular?
Toprak ne tür araziden çıkarıldı?
Karışımında neler var?
İçindekiler sağlıklı ve güvenlirmi?
Nereden geliyor?
Toprak hep aynı yerdemi üretiliyor?
Numunedeki gibi standartmı olacak?
Nerelerde kullanabilirim, kısıtlama varmı?
Analizi varmı?
Ambalajı nasıl?

Nakliyesi, yerine indirmesini kim yapacak?    

Yukarıdaki soruların hepsine, doğru ve mantıklı cevap almalısınız.

Daha detaylı bilgi için Zümrüt Bahçe Toprağını ziyaret edin veya bizimle temasa geçiniz.